Friluftspillet Landmandsliv

I 1997 opførte 170 mennesker fra Lime og omegn et formidabelt friluftsspil ”Landmandsliv” i Grusgraven i Lime.

Se flere detaljer om forestillingen på de understående faner.

BeskrivelseBillederVideoDokumenter og Avisudklip

Initiativet kom fra den daværende uddeler i Lime Brugs Ejnar Knudsen, som før havde været med til at sætte et friluftsspil op i Varde. Ejnar Knudsen blev både instruktør, regissør og scenograf og i det hele taget omdrejningspunkt på stykket, men kunne kun være det, fordi det lykkedes at aktivere så mange mennesker i Lime og omegn og bringe dem i et fantastisk samspil med hinanden.

Lime Beboerforening og Mygind Beboerforening var involveret. Folkedanserne blev en del af opsætningen. Musikere fra Rosenholm Tambourkorps supplerede en formidabel, lokal trio. En lang række praktiske folk gik i gang med samle kulisser i udhuse og på gårde efter tegning fra lokale arkitekter og med et forbrug af 20.000 skruer. Der var rejst træer på gods-kulissens gårdsplads, og der kom røg op af skorstenen. Så livagtigt blev det, at da kulisserne siden blev rejst i Grusgraven, troede en postafløser, at der var kommet et nyt hus i Lime og prøvede at aflevere post til adressen.

Der var syersker i gang og et hold af frisører og sminkøser og minsandten en dresseret gris fra en lokal svinestald og to levende heste som forspand på grevskabets hestevogn.

Og så var der skuespillerholdet: landmænd, pædagoger, en mekaniker, en lærer, en revisor, en fysioterapeut, en dagplejer, en hel række af byens børn og adskillige flere, der sprang ud i roller og sangnumre og brød igennem mediefladen lige til fjernsynsskærmen og ikke mindst brød igennem på de skrå brædder. Hele 1100 tilskuere i løbet af ugens forestillinger klappede successen hjem.

Som baggrundsgruppe til forestillingen blev dannet en forening ”Limelight” og en sangforeningen, og planen efter den store succes i 1997 var at opføre ”Sommer i Tyrol” det følgende år. Omstændigheder gjorde, at det ikke blev til noget. Alligevel står Limelight tilbage og bliver ved med at kaste lys over Lime og pege på byens muligheder, når netværk finder sammen og begynder at arbejde.

Klip fra Landmandsliv

Hele Landmandsliv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *